Welkom op de site van Exotic Belize


Deze site is bedoeld om een kleine indruk te geven wat voor mooie plekjes Belize allemaal heeft. Belize is gelegen aan de Caribbische zee in Centraal Amerika met de buurlanden Guatamala en Mexico.
Maar ook tips als:

Let op: De tax om Belize weer te verlaten is verschillend.
Guatamala en Mexico via de weg BZ$ 37,50.
Guatamala via boot Punta Gorda BZ$ 7,50.
Via International Airport U$ 36,50.
Deze laatste kosten zitten meestal al bij de vliegticket in.
Vraag bij binnenkomst altijd om 30 dagen want daar heb je recht op, kijk dit tevens goed na. Als men langer in het land wil verblijven dan moet je elke maand BZ$ 50,00 betalen bij het immigratiekantoor. Deze zijn in de grote steden gevestigd.Let op:
Er zijn hotels die prijzen noemen exclusief de wettelijke 9% tax en verplichten je soms zelfs om nog eens 10% tipgeld te betalen.

Vergeet niet bij aankomst de Off-Spray te kopen i.v.m. de Sand Flies die bij het schemer tot 's nachts lekker vinden om mensen lastig te vallen. Maar ook gewone baby olie kan goed werken.

De U$ dollars worden overal geaccepteerd.1 U$= 2 Bze$. Mocht je met U$ dollars reizen, zorg dan dat je kleine biljetten hebt.
Belizeanen accepteren de dollar wel maar zullen BZ$ teruggeven. 

Nederlandse reisorganisaties

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties die reizen aanbieden naar Centraal Amerika. Meestal gebeurt dit in 16 of 24 daagse rondreis en wordt Mexico en Guatamala bezocht en scheurt men in 5uur met een bus door Belize om weer in Mexico terecht te komen. Sinds kort is er een reisorganisatie die de klant laat beslissen en doet dit d.m.v. zogenaamde bouwstenen. Belize Online valt onder de groep van Riksja Online en zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Een goede keus dus

Links Belize Pagina's
Belize Pagina.nl
Belize Forum Internationaal

 

Laatste update: maandag 12-11-2012 - Paul Nijssen